این روزها که زندگی مدرن ما را از طبیعت روز به روز دورتر میکند، باید با شیوههایی بتوانیم این فاصله را کمتر کنیم. مورد مهم دیگر حفظ محیط زیست و رساندن کمترین آسیب به آن است که در تمام کارها و امور زندگی باید سرلوحه همگان باشد. تحولاتی که در صنایع و هنرها صورت میگیرد باید همگام با محیط زیست باشد. در هنر معماری نیز سبکی به نام معماری پایدار پدید آمد که بر اساس اصول حفظ محیط زیست بنا شده است.
معماری پایدار یا سبز سبکی از معماری است که لازمه دنیای مدرن امروز است. این معماری مانند سایر مقولات این صنعت اصول و قواعد مربوط به خود را دارد.
در واقع معماری پایدار برای ایجاد هماهنگی با محیط زیست باید یک سری کارها را انجام دهد. به عنوان مثال: در این سبک معماری و همچنین طراحی داخلی فضا میتوان عواملی مانند تأثیر طراحی بر کاهش مصرف انرژی را مد نظر داشت. موارد دیگر شامل استفاده از پوشش گیاهی به عنوان یکی از عناصر سازنده در فضا است. به کار بردن انرژی حرارتی در محوطه و کف، داشتن تهویه مطبوع، ایجاد نور مناسب، به کار بردن راهکارهایی برای کاهش مصرف آب و تولید زباله، استفاده از آب باران، کنترل کیفیت هوا، استفاده از مواد بازیافتی و انرژی حرارتی خورشید برای گرمایش از موارد مهمی هستند که در معماری پایدار بسیار مورد توجه هستند.
برخی طراحان فضاهای اداری از مواد و مصالح مضری که در طراحی و ساخت از آنها استفاده میشوند خبر دارند و گاهی در راه حفظ محیط زیست گامهایی برمیدارند و از مصالحی استفاده میکنند که بیشترین سازگاری را با محیط زیست دارد. استفاده از ایدههای اقتصادی و دوستدار طبیعت در طراحی دکوراسیون کار سادهای نیست.
معماری پایدار سه مرحله را شامل میشود که هر کدام استراتژی خود را دارند:
این روزها استفاده از منابع تجدیدناپذیر مانند سوختهای فسیلی حیاتی به نظر میرسد و جایگزین مناسبی برای سایر منابع انرژی هستند. بهترین منابع انرژی که در طراحی پایدار روی آنها تمرکز میشود منابعی هستند که قابلیت بازگشت به چرخه طبیعی را دارند.
در این موارد طراح تلاش میکند نوعی تعادل میان فضای طراحی شده و طبیعت ایجاد کند تا این دو در یک چرخه دوباره با یکدیگر مرتبط شوند. در این طراحی از منابع طبیعی و در دسترس مانند خورشید، باد و باران استفاده میشود.
برای در نظر داشتن مورد دوم طراح باید مواد اولیه و متریالی را به کار ببرد که پس از خرابی و غیرقابل استفاده بودن دوباره به چرخه طبیعت بازگردانده شوند یا طوری باشند که با ایجاد تغییر کاربری در آنها همچنان مفید و قابل استفاده باشند.
توجه اصل سوم در این نوع طراحی به انسان معطوف است. در واقع این اصل به این معنا است که به نیازهای متصل و متقابل اجزای مختلف زندگی و نقش آنها در زندگی باید توجه ویژه کرد. اگرچه انسان محور همه تغییرات است اما این محوریت نباید موجب نقض حقوق سایر موجودات شود. طراحی داخلی پایدار هر نوع فضایی از جمله فضای اداری نوعی نگاه به جهان را مطرح میکند که با پیروی از اصولی خاص تعامل بین مصرف منابع در زمان حال و آینده را مورد توجه قرار میدهد و گامهایی در جهت منافع بلندمدت انسان برمیدارد.
اگر شما هم از طرفداران محیط زیست هستید و مایل نیستید با تغییر دکوراسیون و طراحی جدید آسیب زیادی به این چرخه وارد کنید با شرکت فضاگویا در تماس باشید. تا علاوه بر ارایه بهترین نوع مبلمان اداری از این طراحی جدید هم بهرهمند شوید