پارتیشن های اداری به جداره ها یا پنل هایی که می توانند قابلیت باز و بسته شدن و جابه جایی نیز داشته باشند می گویند که برای تقسیم فضای اداری یا دفتر استفاده می شوند. پارتیشن های اداری می توانند دارای درب یا بدون درب باشند. معمولا برای دسته بندی فضاهای کوچک و شخصی سازی محیط برای هر کارمند از پارتیشن استفاده می شود. به صورت کلی پارتیشن ها هم می توانند با شیشه و هم بدون شیشه طراحی شوند. در این مقاله در مورد خصوصیات قاب های چوبی که به تازگی برای پارتیشن بندی در ادارات و گاها خانه ها استفاده می شود می پردازیم. این پارتیشن ها مانع از عبور صوت می شوند از این رو به آنها آکوستیک می گویند.
در جولای سال 2003 قانونی در صنعت ساختمان سازی تصویب شد که میزان صوت عبوری از هر دیوار 40 دسی بل باشد. از این رو باید در ساخت دیوار، کف و سقف از موادی استفاده می شد که قابلیت جلوگیری از صدا را داشته باشند. اینکار در خانه ها عملی بود اما در ادارات به دلیل هزینه بالای جابجایی و تخریب دیوار ها شدنی نبود. از این رو برای کاهش صدا و نیز برای اینکه بتوان دیوار ها را به سادگی و با هزینه کمتر جابجا کرد، از پارتیشن های ضد صدا (آکوستیک) استفاده شد. نصب این دسته از پارتیشن های اداری نیز بسیار راحت است و تنها چند ساعت زمان می برد.
تمامی صفحات آکوستیک از فومی با ضخامت 24 میلی متر ساخته شده اند تا جاذب نویز باشند. طراحی آنها به صورت کاملا مختلف صورت می گیرد تا محدودیتی در استفاده از آنها به وجود نیاید. فوم ضد صدای موجود در انها باعث شده که پارتیشن های آکوستیک ایده آل ترین محصول برای استفاده در محیط های پر سر و صدا باشند. با استفاده از این پنل ها می توان طراحی های زیبا و خلاقانه ای ایجاد کرد و هر زمان که لازم شود آنها را جابجا کرد یا به صورت جدید طراحی نمود. پارتیشن های آکوستیک بسیار سازگار هستند و می توان از آنها در تمامی محیط ها استفاده نمود. از این پارتیشن ها می توان در قسمت پذیرش یا قسمت اداری یا حتی بایگانی اداره نیز استفاده کرد. خاصیت ضد صوت این پنل ها از طریق آزمایشات متعددی بررسی می شود و مقدار عبور صوت آنها کاملا مناسب است. بهترین صفحات آکوستیک در آلمان ساخته می شوند و صفحات آکوستیک آلمانی کاملا با کیفیت و دقیق هستند و بیشترین کیفیت را دارا می باشند.
صفحات آکوستیک در طرح ها و رنگ های مختلفی موجود هستند و می توان حتی از آنها به عنوان درب دفتر نیز استفاده کرد.
علاوه بر پارتیشن های اداری که از فوم ساخته می شوند تا ضد صوت باشند، می توان با استفاده از شیشه های دو جداره نیز پارتیشن های عایق صوت ایجاد کرد. مزیت پارتیشن های شیشه ای رنگ و طرح های خاص است، اما محدودیت ان به نسبت پارتیشن های آکوستیک فومی شکل، جابجایی سخت تر و امکان شکستن آنها می باشد. در واقع دوام آنها پایین تر است. از طرفی هزینه ساخت پارتیشن های آکوستیک شیشه ای گرانتر از پارتیشن های آکوستیک فومی می باشد. یا این وجود، به دلیل زیبایی و درخشندگی که پارتیشن های آکوستیک شیشه ای دارند، بیشتر استفاده می شوند.
امروزه برای زیبایی بیشتر از ترکیبی از ام دی اف و شیشه و یا فوم و شیشه، برای ایجاد پارتیشن های اداری آکوستیک استفاده می شود، زیرا استفاده از این مواد هزینه ساخت را پایین می آورد و از طرفی دیگر تنوع و سازگاری بیشتری در محیط اداره ایجاد می کند.
طراحی های تازه ای از پارتیشن ها آکوستیک ارائه شده اند که به صورت پنل های بلند نمی باشند و بیشتر در ساخت میز کامپیوتر استفاده می شوند. این پنل ها به دلیل اینکه جاذب نویز هستند کارایی مشابهی دارند و مزیتشان نسبت به پنل های قدی، عبور راحت تر نور است بدون اینکه فضای داخل اتاقک تاریک شود.