کار همیشه بخش مهمی از زندگی ما محسوب میشود؛ بخشی که بیشتر زندگیمان به آن وابسته است و روی آن تمرکز ویژهای داریم. همه ما قرار نیست خارج از منزل کار کنیم یا تمام کارمان در محیط بیرون تمام شود. شاید شما یک مهندس نقشهکش هستید که پروژههای تمامنشده را در خانه انجام میدهید، یا ممکن است دانشجو باشید که به صورت پارهوقت در خانه کار میکنید یا حتی فریلنسر باشید و در خانه پروژهها را انجام دهید. تابهحال به این فکر کردهاید که یک محیط کاری یا اتاق کار مخصوص به خود در خانه داشته باشید؟ طراحی اتاق کار در منزل همان کاری است که میتوانید انجام دهید تا محیطی مناسب برای کارهای خود داشته باشید. طراحی دفتر کار در منزل با کمی صبر و حوصله امکانپذیر است. در این مطلب درباره طراحی دکوراسیون اتاقهای کار بیشتر با شما گپ میزنیم.
اولین قدم برای طراحی اتاق کار در منزل، انتخاب محیط مناسب است. سعی کنید اتاقی را انتخاب کنید که دور از سروصدا و هیاهوی روزانه باشد. حتماً اتاق نورگیر داشته باشد تا بتوانید پنجرههای آن را باز کنید. اتاقهایی که ابعاد بزرگی دارند انتخاب خوبی برای اتاق کار هستند. بزرگی این اتاقها باعث میشود احساس راحتی کنید و نگرانی و استرس را تا حد زیادی از شما دور میکند. فضاهای بزرگ از نظر روانی بیشتر احساس دنج بودن را به افراد القا میکنند.
البته اگر درباره اتاق بزرگ صحبت میکنیم، به این معنی نیست که اتاقهای کوچک برای استفاده به عنوان اتاق کار در خانه مناسب نیستند. میتوانید با یک طراحی اصولی و درست در فضاهای کوچک، به صورت بهینه بهترین طراحی را خلق و اجرا کنید. مهمترین اصل، توجه به وضعیت اتاق و همچنین نیازهای اولیه کسی است میخواهد در این اتاق مشغول به کار باشد و به عنوان یک دفتر کار رسمی از آن استفاده کند.
اتاقی که برای کار انتخاب میکنید حتماً در داشته و این در قابلیت قفل شدن را داشته باشد؛ محیطی که بتوانید با حفظ حریم خصوصی در آن کار کنید بسیار هم است. این موضوع به شما کمک میکند بدون مزاحمت دیگران ساعتها به کار خود بپردازید.
تصویری از اتاق کار در منزل
برای داشتن اتاق کار شیک در منزل بهتر است به امکاناتی که در آن استفاده میکنید، توجه ویژه داشته باشید. این امکانات بخش بزرگی از دکوراسیون و طراحی اتاق کار در منزل به حساب میآیند. در پایین به چند مورد از مهمترینها اشاره کردهایم.
معمولاً مبلمان در اتاق کارهای قدیمی جایی نداشتند؛ اما مبلمان اداری از جمله میز اداری در طراحی اتاق کار مدرن نقش مهمی را ایفا میکنند. استفاده از مبلمان ساده، چرم، رسمی و متناسب با دکوراسیون داخلی و رنگهای بهکاررفته در اتاق کار گزینه مناسبی برای ایجاد محیطی کاری و رسمی هستند.
میز و صندلی مهمترین بخش یک اتاق کار به حساب میآیند؛ چه این اتاق داخل منزل باشد چه خارج از آن، باید از بهترین نوع میز و صندلی اداری استفاده کنید. رنگ و جنس صندلی را میتوانید بسته به سلیقه شخصی و دکوراسیون داخلی اتاق انتخاب کنید.
میز و صندلی ابزارهایی هستند که در طول روز ساعتهای طولانی روی آن مینشینید و کار میکنید. یک صندلی راحت، یک میز جادار و ارتفاع مناسب میتواند نقش بسزایی در بهبود شرایط کاری شما داشته باشد؛ بنابراین به شما توصیه میکنیم صندلی و میزی را بخرید که استاندارد باشد و برای هزینه کردن در این زمینه دستودلباز عمل کنید.
بهطور قطع اگر کمی با علم روانشناسی آشنایی داشته باشید، درباره تأثیر رنگها روی روحیه و توانایی افراد مطلع هستید. هرکدام از رنگهایی که در اتاق کار استفاده میکنید، روی احساسات و حتی میزان انرژی شما برای انجام فعالیت و کارهایتان اثر میگذارد. انتخاب رنگ خنثی برای محیطهای کاری گزینه هوشمندانهای محسوب میشود. ست کردن دکوراسیون با این رنگها ساده است و تقریباً هر رنگی با رنگهای خنثی زیبا بهنظر میرسد.
با تمام این اوصاف، برخی افراد استفاده از رنگهای شارپ را ترجیح میدهند. این دسته از افراد رنگهای بولدی مانند سبز، زرد، قرمز یا سبز را جزو دکوراسیون اصلی اتاق کارشان در نظر میگیرند. اگر طراح دکوراسیون محیطهای اداری فرد باتجربه و خبره ای باشد، به راحتی این رنگها را در اتاق کارتان استفاده میکند.
استفاده از اکسسوری، دکوری و... یکی از راههایی است که یک اتاق را به محیط کار تبدیل میکند. مثلاً یک فایل زیبا برای لوازم کاری، چند گلدان مدرن و شیک برای حس مثبت، استفاده از قاب عکس یا خودکار و مداد، داشتن یک کتابخانه و ... این موارد ساده احساس خوبی ایجاد و حس تعلق را تزریق میکنند. جایی که میدانید متعلق به شما است و تمام اکسسوریهایش سلیقه شخصی شما را نشان میدهند.
در استفاده از اکسسوریها نباید زیادهروی کنید. قرار نیست اطراف خود را با آنها بپوشانید و حواسپرتیهای بزرگ درحین کار برای خود ایجاد کنید. تنها یکی دو آیتم شیک و متناسب با دکوراسیون کفایت میکند.
استفاده از اکسسوری در طراحی اتاق کار در منزل
معمولاً برای چیدمان داخلی، بهخصوص اتاق کار، از اصول فنگشویی استفاده میکنند. طبق این اصول همهچیز در بهینهترین حالت خود قرار میگیرد و بهترین دسترسی را به دکوراسیون خود دارید. انرژی مثبت به لطف این اصول در تمام محیط به جریان درمیآید. یکی از مهمترین مواردی که در طراحی اتاق کار در منزل باید به آن توجه کنید، قرار گرفتن میز کار از جمله میز کارمندی در جای درست است.
اگر در اتاق پنجره دارید، بهترین مکان برای میز کار رو به پنجره یا کنار پنجره است. با گذاشتن میز کار رو به پنجره، نور و روشنایی بیشتر به سمت شما تابیده میشود و به شما برای کارهای طولانیمدت کمک میکند. در نظر داشته باشید اگر میز کاری که لپتاپ یا مانیتور روی آن قرار دارد پشت به پنجره باشد، نور محیط بیرون دید را مختل و از دید خوب مانیتور جلوگیری میکند.
اگرچه رعایت اصول طراحی بسیار مهم است؛ سعی کنید سلیقه شخصی خود را در طراحی دکوراسیون اتاقهای اداری در خانه اعمال کنید. این کار دلگرمی شما به محیط را بیشتر میکند. هرچه بیشتر محیط به ایدهآلهای شما نزدیکتر باشد، راحتتر برای مدتزمان طولانی آنجا میمانید و کمتر خسته میشوید. با کمک گرفتن از سلیقه شخصی خود، اتاق کارتان را در خانه دیزاین کنید و نهایت لذت را ببرید.
اگرچه داشتن یک اتاق اضافی و تبدیل آن به یک اتاق کاری بسیار عالی به نظر میرسد؛ همه ممکن است چنین امکاناتی را در اختیار نداشته باشند یا امکان درست کردن یک اتاق کار در خانه وجود نداشته باشد. پارتیشنبندی در این مواقع مشکل شما را حل و به شما کمک میکند در یک محیط یا فضای بزرگ، پارت یا بخشی را برای خود جدا و آن را به محیط مخصوص کار خود تبدیل کنید. این پارتیشن بندی هم برای محیطهای بزرگ و هم محیطهای کوچک بسیار مناسب است.
پارتیشنبندی یک مزیت ویژه هم دارد؛ شما میتوانید به وسیله آن حریم مشخصی برای محیط کاری خود مشخص و آن را جدا کنید. با پارتیشنبندی هم محیط مشخصی را برای کار خود جدا کردهاید و هم بقیه بخشهای اتاق برای کارهای قبل مناسب خواهند بود. تنها بخشی که به عنوان محیط کار در نظر دارید، مربوط به فضای اداری و کاری میشود و مرز مشخصی با بقیه اتاق ایجاد میکند.
نظم، مهمترین و یکی از تأثیرگذارترین موضوعها در طراحی دکوراسیون اتاق کار در منزل است. قفسههای مرتب، کتابخانه منظم و ظاهری شیک و شستهرفته، در نگاه اول تأثیر عمیقی روی مخاطب میگذارد.
اگر قرار است این اتاق کار محل برگزاری جلسه باشد یا مهمانان کاری و شرکای تجاری شما به آن رفتوآمد میکنند، فاکتورهای تأثیرگذار در ایجاد دکوراسیون منظم را حتماً بررسی کنید. این فاکتورها میتوانند اتاق کاری برای شما خلق کنند که در عین تمیز و مرتب بودن، نظم روی تکتک المانهای دکوراسیون آن حاکم باشد.
بدون شک همه ما دوست داریم در محیطی کار کنیم که بیشترین احساس راحتی را به ما القا کند. دکوراسیونهای سنگین و پرزرقوبرق شاید برای چند روز یا حتی چند ماه زیبا و جالب توجه به نظر برسد، اما بعد از مدتی خستهکننده و حواسپرتکن میشود.
یک جمله قدیمی میگوید که زیبایی همیشه در سادگی است. این سادگی نهتنها خستهکننده نیست، بلکه در طولانیمدت آرامشخاطر عمیقی را ایجاد میکند؛ بنابراین اگر دنبال یک طراحی اتاق کار در منزل برای اتاقهای کوچک هستید یا میخواهید یک دکوراسیون اتاق کار لاکچری یا ایرانی داشته باشید، روی دکوراسیون ساده حساب کنید. این نوع دکوراسیون به دور از تجمل و استفاده از رنگهای سنگین و تیره است و همهچیز در نهایت ظرافت و زیبایی در کنار هم قرار میگیرد. نهتنها چشمنواز است، بلکه هر اکسسوری به راحتی با آن ست میشود.
یکی از مهمترین اصول طراحی و دکوراسیون دفتر کار در منزل نورپردازی آن است. اتاقی را تصور کنید که نور طبیعی به زحمت وارد آن میشود و نورپردازی آن مناسب نیست. اگر بخواهید ساعات طولانی در روز را آنجا بگذرانید، به سرعت خسته میشوید و احساس خوابآلودگی میکنید.
تاریکی باعث ترشح ملاتونین میشود و خوابآلودگی را ایجاد میکند. اگر میخواهید در اتاق کار خود احساس شادابی و سرحال بودن داشته باشید، اتاقی را انتخاب کنید که در طول روز بیشترین نور طبیعی به آن میتابد. اگر چنین اتاقی در خانه ندارید، کمبود نور را با نورپردازیهای ملایم، اصولی و شیک جبران کنید. خواهید دید چقدر این کار ساده روی روحیه شما تأثیرگذار است و به شما کمک میکند سرحالتر و متمرکزتر کارهایتان را انجام دهید.
نور طبیعی نهتنها روی روحیه شما تأثیر مثبت دارد، بلکه راندمان کاری را افزایش میدهد و به ایجاد احساس خوب، سرزندگی و ... نیز کمک میکند. نورهای مصنوعی میتوانند تا حدودی جایگزین نور طبیعی باشند و به ایجاد تأثیر مثبت مشابه نور طبیعی کمک کنند. در هر صورت یک نورپردازی حرفهای بسیار کمککننده است.
طراحی دفتر کار در منزل یکی از چالشهایی است که ممکن است با آن روبهرو شوید. قطعاً انجام چنین کاری نیازمند دانش، تجربه و مهارت است. درهرصورت اگر میخواهید خودتان اینکار را انجام دهید، قبل از هرچیز به سلیقه شخصی خود توجه کنید و موارد مهمی مثل نورپردازی، نظم در طراحی و توجه به سادگی را درنظر بگیرید. در این مقاله سعی کردیم به طور مفصل طراحی اتاق کار در منزل صحبت و شما را راهنمایی کنیم. با خواندن این مطلب تا حد زیادی با دکوراسیون اتاقهای کار در خانه آشنا شدید و نکات طلایی طراحی آن را آموختید.