فضای کاری پلان باز و پلان بسته چه فرقی می کند؟

10 اردیبهشت 1401 - 10:25
مبلمان اداری فضا گویا

فضای کاری پلان باز و پلان بسته تفاوت هایی با هم دارند و دانستن تفاوت این دو اهمیت بسیاری دارد. در چند سال اخیر به خصوص پس از گسترش بیماری کرونا در جهان، بسیاری از مدیران شرکت ها و ادارات تصمیم گرفتند تا از پلان های باز برای طراحی دکوراسیون فضای کاری برای کارمندان خود استفاده کنند. هیچ کس منکر نیست که طراحی پلان باز نیز نقاط ضعفی دارد، اما معماران و مدیران شرکت ها با در نظر گرفتن اولویت های مهم تصمیم می‌گیرند و انتخاب می‌کنند. اگر به دنبال تفاوت های طراحی فضای کاری پلان باز و پلان بسته هستید، با ادامه این مطلب از سایت مبلمان اداری فضاگویا همراه باشید.

فضای کاری

فضای کاری

 فضای کاری پلان باز چیست؟

فضای کاری پلان باز مکان هایی هستند که مدیریت و کارمندان برای انجام کار از یک فضای باز استفاده می کنند. در این فضا اتاق های مختلف در کنار هم نمی بینید. میزهایی که کنار هم چیده شده اند و بعضا به وسیله پارتیشن اداری از هم جدا شده اند، از مشخصه های پلان باز در فضای کاری است. اداراتی که با پلان باز طراحی شده اند، مجهز به سالن های غذاخوری و استراحت هستند تا کارمندان بتوانند در کنار هم جمع شوند. علاوه بر این مکان هایی نیز برای تفریح کارکنان در نظر گرفته می شود. در این طراحی گرچه بخش مدیریت نیز نزدیک به بخش عمومی کارمندان طراحی می شود، اما معمولا با اتاقک هایی از سایر افراد جدا هستند.

فضای کاری پلان باز

فضای کاری پلان باز

ویژگی های فضای کاری پلان باز چیست؟

این نوع طراحی دکوراسیون فضای کاری دارای ویژگی هایی است که آن را از پلان بسته متمایز می کند از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • میزها به شکل ردیفی یا روبروی هم قرار گرفته اند و کارمندان در یک فضای تقریبا عمومی کنار هم به کار مشغول هستند.
  • بخشی از سالن بزرگ پلان باز به وسیله پارتیشن هایی از بخش عمومی جدا شده‌اند تا فضایی خصوصی تر برای برخی کارمندان ایجاد کند.
  • تامین انرژی و نور محیط برای همه و به شکل برابر انجام می شود.
  • کارمندان همگی دارای توانایی برقراری ارتباط کلامی با یکدیگر هستند.

مزایای فضای کاری پلان باز چیست؟

در این شکل از طراحی کارکنان می توانند بدون زحمت با هم ارتباط برقرار کنند.
امکان حداکثر استفاده از فضا در طراحی پلان باز وجود دارد. به این معنا که تعداد کارمندان بیشتری را می توان در هر متر مربع مشغول به کار کرد
ایجاد این فضای کاری برای مدیران ارزان تر از طرح پلان بسته است؛ چرا که نیاز به تهیه تهویه، تامین روشنایی، پارتیشن و... کمتری وجود دارد.
در این روش می توان از نور طبیعی حداکثر میزان استفاده را کرد.
به معمار امکان می دهد تا خلاقیت بیشتری در طراحی فضا داشته باشد.

معایب فضای کاری پلان باز چیست؟

اصلی ترین ایرادی که می توان به پلان باز گرفت، همان فضای عمومی است که بعضا باعث اختلال در کار کارمندان می شود. معمولا حرف زدن کارمندان و صداهای جانبی مثل پاسخ به تماس ها، استفاده از وسایل کاری (مثل صفحه کلید) و غیر کاری و... باعث به هم ریختن تمرکز کارمندان و پایین آمدن راندمان کاری افراد می شود. از دیگر معایب آن نیز می توان به حریم خصوصی کمتر و بعضا ایجاد مشکلاتی بین کارمندان اشاره کرد.

مطالب پربازدید ما را از دست ندهید!‍

فضای کاری پلان بسته چیست؟

فضای کاری پلان بسته همان دفاتری هستند که ما بارها در ادارات و شرکت های مختلف با آن روبرو بوده ایم. در این طراحی هر کارمند یا گروهی از کارمندان در یک اتاق قرار می گیرند و یا فضای کاری آنها با پارتیشن جدا می شود. این روش نیز مزایا و معایب خود را دارد، اما به طور کلی ایجاد فضاهای خصوصی برای کارمندان مهمترین شاخصه فضای کاری پلان بسته می باشد. این نوع معماری برای مدیرانی توصیه می شود که به دسته بندی کردن کارکنان و ایجاد سلسله مراتب در سازمان خود اهمیت می دهند.

فضای کار با پلان بسته

فضای کار با پلان بسته

مزایای فضای کاری پلان بسته چیست؟

  • ایجاد فضای خصوصی برای کارمندان و بالاتر رفتن تمرکز و راندمان کاری کارمندان
  • امکان دسته بندی کردن کارمندان هر بخش
  • سر و صدای کمتر و آکوستیک بهتر نسبت به طراحی پلان باز
  • نظم و انضباط بیشتر و مدیریت سلسله مراتبی

 معایب فضای کاری پلان بسته چیست؟

در معماری پلان بسته فضای کار، ارتباط کارمندان هر بخش با یکدیگر کمی سخت تر است. از طرف دیگر تامین هزینه های هر اتاق برای مدیریت سخت تر خواهد بود. از جمله این هزینه ها می توان به تامین تهویه و امکانات اختصاصی برای هر اتاق اشاره داشت. تامین فضای لازم برای طراحی فضای کاری پلان بسته نیز سخت تر است به این دلیل که جداسازی بخش ها و مسیرهای رفت آمد باعث اشغال بیشتر فضا می شود.

فضای کاری پلان باز و پلان بسته چه فرقی می کند؟

تفاوت فضای کاری پلان باز و پلان بسته بیش از همه مربوط به شرایط کاری کارمندان و بودجه مناسب برای مدیریت است. اما همه چیز به اولویت های مدیر مجموعه و سلایق او بر می گردد. برخی از مدیران تصمیم می گیرند تا به شکل ترکیبی از هر دو نوع طراحی فضا استفاده کنند. آنها بخشهایی که نیاز به تمرکز بهتر و مدیریت بیشتر بر روی آنها دارند را از سایر بخش ها جدا کرده و آنها در فضای کاری پلان بسته ی مجموعه مشغول به کار می کنند. برخی از مدیران نیز بخشی از ویژگی های طراحی پلان بسته را وارد طراحی پلان باز می کنند. برای مثال در یک فضای بزرگ و عمومی از پارتیشن های ساده صرفا برای جدا کردن هر بخش کاری با دیگر بخش ها استفاده می کنند.

اجرای پروژه های فضای کاری پلان باز و پلان بسته توسط شرکت فضا گویا

توضیحات مفصلی در مورد تفاوت فضای کاری پلان باز و پلان بسته ارایه شد. امیدواریم پاسخ سوالات خود را در این مطلب یافته باشید. شرکت فضا گویا از جمله شرکت های فعال در صنعت چوب و ام دی اف است که با به کارگیری تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته به تولید مبلمان اداری می پردازد. محصولات این شرکت با کیفیت بالا و ضمانت به مشتریان عزیز ارایه می شود. همان‌طور که متوجه شدید پارتیشن های شیشه ای و چوبی ارائه شده توسط این مجموعه شرایطی را فراهم می کند تا در کمترین زمان به چینش مناسبی در محیط کاری خود دست پیدا کنید. برای سفارش محصولات و مشاوره جهت اجرای پروژه ها با شماره های ارایه شده در پایین صفحه تماس بگیرید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
نظرات و امتیاز کاربران
به این صفحه امتیاز دهید
rate