پنل های آکوستیکی در فضای اداری چه کاربردی دارد

5 مرداد 1398 - 14:08
مبلمان اداری فضا گویا

پنل های آکوستیکی در فضای اداری چه کاربردی دارد

  حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که در یک فضای عمومی اما بسته، مانند فروشگاه ها و نمایشگاه ها و ... بوده اید و سر و صدای بیرون و یا حتی بخشی از ساختمان شما را آزار داده باشد. برای رفع این معضل پنل های آکوستیکی به کمک طراحی های داخلی و معماران آمده است تا با کنترل و جذب صدای اضافی بتواند تعادل صدا و آرامش محیط را حفظ نماید که این مورد در بیمارستان ها و اتاق های جلسات و از این دست اهمیت استفاده از پنل های آکوستیکی که عایق صوتی هستند را بیشتر نمایان می کند. در ادامه بیشتر  با پنل های آکوستیکی یا همان پنل ضد صوت و اهمیت استفاده از آن آشنا خواهیم شد.

آکوستیک چیست؟

به زبان ساده می توان گفت علم مطالعه صدا را آکوستیک می گویند. صدا زمانی تولید می شود که ارتعاش ناشی از صدا برای مثال ضربه به جسمی، به صورت موج در محیط حرکت می کند و توسط پرده گوش ما دریافت می شود و فرآیند شنیدن اتفاق می افتد. این صدا می تواند خوشایند باشد مانند نوای موسیقی که از ارتعاش و ضربه به ابزار موسیقی تولید می شود و یا می تواند ناخوشایند باشد که منجر به آزرده خاطری ما شود. اما در هر شرایطی اگر صدای تولید شده مخل شرایط و موقعیت ما باشد تمایل داریم که به نحوی آن را حذف کنیم. بنابراین در محیط های عمومی و اداری و ... از پنل های آکوستیکی استفاده می شود.

اتاق صدا و میکروفن

پنل آکوستیکی چیست؟

پنل آکوستیکی یا پنل صوتی را همان طور که از نام آن مشخص است می توان صفحات یا قطعاتی نامید که برای کنترل و تنظیم صدا در محیط به کار می روند. به عبارتی پنل های آکوستیکی دارای ضریب و قدرت جذب بالای صدا هستند و از این رو صدای خارج از محیط مورد نظر ما تا حد بالایی حذف می شود. از آنجایی که این پنل های آکوستیکی به عنوان یک صفحه خارجی بر روی دیوار قرار داده می شوند، برای اینکه ظاهر محیط زیبایی خود را حفظ کند، در اندازه و طرح و رنگ های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و حتی می توان با رنگ و ساختار محیط هماهنگ کرد و در برخی موارد به عنوان یک المان در طراحی و دکوراسیون داخلی و خارجی محیط مورد استفاده قرار می گیرد. 
فضای اتاق چوبی و قهوه ای  با پنل‌های آکوستیکی
جنس پنل های آکوستیکی از فوم ضد آتش می باشد که به طور کلی مواد تشکیل دهنده آن را می توان، پلی پروپیلن، پلی استر، پشم شیشه و پنبه نام برد. در محیط ها همانطور که گفته شد برای داشتن ظاهری زیبا و هماهنگ با محیط از پوشش پارچه یا فلزهای مشبک استفاده می کنند.

کاربردها و انواع پنل های آکوستیکی
تا به اینجا با پنل آکوستیکی ضد صوت آشنا شدیم اما این پنل با توجه به نوع کاربری که دارند، دارای انواع مختلفی هستند که در اینجا به اختصار به آنها اشاره می کنیم.

پنل آکوستیک اداری: در محیط های اداری می توان از دو نوع پنل صوتی با توجه به محیط استفاده کرد. برای مثال در اتاق جلسات چون تمرکز بر روی عدم انتقال صدا به بیرون از اتاق است، از پنل های ترکیبی سلول باز و سلول بسته باید استفاده کرد. برای عدم انتقال صدا بین اتاق های اداری هم می توان از این نوع استفاده کرد و برای اینکه ظاهر مناسبی هم داشته باشد و می توان از پوشش های MDF و از این قبیل استفاده کرد. اما در اتاق انتظار به دلیل برگشت صدا در محیط که ممکن است آزار دهنده باشد باید از عایق های آکوستیکی که صدا را جذب می کنند و به عنوان دیفیوزرها شناخته می شوند استفاده کرد.

پنل آکوستیک کال سنتر: در بسیاری از مراکز بخشی به عنوان اپراتور یا کال سنتر وجود دارد که افراد بسیاری در اتاقی وجود دارند و در صورتی که محیط کوچک باشد و نتوان از پارتیشن بندی استفاده کرد می توان از فوم های جاذب دیواری استفاده کرد تا صداها را بتوان تا مقدار بسیار زیادی حذف کرد. برای مثال فوم هرمی یا شانه تخم مرغی.

فضای اداری با میز و صندلی سفید پنل‌های آکوستیکی طوسی
پنل آکوستیک درب: یکی دیگر از کارهایی که می توان برای جلوگیری از انتقال صدا انجام داد استفاده از پنل صوتی برای درب ها است که می توان از همان عایق های سلول باز و بسته به صورت ترکیبی استفاده کرد و برای پوشش از چرم یا پارچه های متناسب با محیط و ... استفاده کرد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
نظرات و امتیاز کاربران
به این صفحه امتیاز دهید
rate