ساخت اتاق آکوستیک کم خرج یکی از انتخاب های بسیار عالیست و برای افرادی که قصد دارند در محیطی آرام به فعالیت هایی پر سر و صدا از قبیل نوازندگی و خوانندگی بپردازند، مهم است. علاوه براین، این اتاق ها در دنیای امروز که تولید محتوای ویدئویی اهمیت زیادی پیدا کرده است، کاربرد گسترده ای دارد. همیشه برای انجام کارهای خوانندگی و ضبط صدا و موارد مشابه نیاز به داشتن استودیوهای پیشرفته نیست. بلکه می توان استودیوی کوچک خانگی در یکی از اتاق های منزل ایجاد کرد. در ادامه آموزش ساخت اتاق آکوستیک کم خرج و نحوه ایجاد استودیوی خانگی را ارائه خواهیم داد. با این مقاله از شرکت مبلمان اداری فضاگویا همراه باشید.
ساخت آکوستیک کم خرج
یکی از چالش های بزرگ در ساختمان های مسکونی امروزی، نازک بودن دیوارهای مشترک بین واحدهای آپارتمان ها و رد و بدل صدا از آنها می باشد. علاوه براین، در طول شبانه روز صداهای آزاردهنده زیادی از در و پنجره به داخل منتقل شده و آسایش و آرامش را سلب می کنند. به همین دلیل آکوستیک کردن اتاق اهمیت زیادی پیدا کرده و می تواند تا حد مطلوبی شرایط بهتری را برای زندگی فراهم کند که با محصولات آکوستیک قابل انجام است.
البته برای ایجاد استودیو خانگی و اتاق های آکوستیک باید به دو موضوع مهم توجه داشت. برای جلوگیری از ورود و خروج صدا از دیوار و سایر بخش های ساختمان باید اقداماتی انجام دهید که بنا ضد صوت شوند. این در حالیست که آکوستیک کردن اتاق بیشتر بر جلوگیری از انعکاس صوت تمرکز دارد. به همین دلیل برای ایجاد و ساخت اتاق آکوستی بهتر است به هر دو مبحث ضد صوت شدن و از بین بردن انعکاس صوت توجه شود.
اتاق آکوستیک برخلاف تصور اغلب افراد برای زندگی مناسب نمی باشند، چون هرگونه روزنه در آنها مسدود شده و برای حضور طولانی مدت کاربرد نخواهند داشت. این اتاق ها بیشتر جنبه ایجاد فضا برای کار و تمرین دارند و از مهم ترین موارد کاربرد آنها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
کاربردهای اتاق آکوستیک
قبل از ساخت اتاق آکوستیک کم خرج باید شرایط محیط را به طور دقیق بررسی کنید. در بررسی شرایط محیط باید بتوانید تمام راه هایی که امکان انتقال صوت از آنها وجود دارد باید مشخص شوند. کانال کولر، پنجره ها، زیر درب، کمد دیواری و غیره همگی بررسی شوند. سپس نوع دیوارپوش و کفپوش های اتاق را بررسی نمایید و در نهایت بر همین اساس می توانید ساخت اتاق آکوستیک را شروع کنید.
مهم ترین اقدامات برای ساخت اتاق آکوستیک شامل موارد زیر می باشد:
با توجه به نوع درب و نحوه نصب آن، ممکن است درزهای کوچکی در فضای پایین یا بالای آن وجود داشته باشد. این فضا صدای زیادی را از خود عبور می دهد و باید مسدود شوند. برای این منظور می توانید از درزگیرهای عایق صوت استفاده کنید.
اگر فاصله پایین درب از زمین زیاد است، می توانید از ورق های چوبی یا فلزی برای پنهان کردن آن استفاده کنید. بعد از چسباندن ورق و نوارهای چوبی یا پلاستیک، حتما دو طرف درب را کاملا درزگیری کنید.
یکی از اصلی ترین کارهایی که در ساخت اتاق آکوستیک باید انجام دهید، درزگیری و عایق کردن پنجره ها در برابر صوت می باشد. در اغلب ساختمان های امروزی پنجره ها دوجداره بوده و تا حد مطلوبی عایق صوتی هستند. برای افزایش قدرت عایق صوت بودن پنجره ها می توانید به طور کامل آنها را بپوشانید.
برای این منظور می توانید یک ورق چوبی ام دی اف را به اندازه فضای پنجره برش بزنید. سپس یک لایه پشم سنگ یا پشم شیشه و فوم های عایق صوت را بین پنجره و ورق چوب قرار دهید. سپس چوب را روی آن قرار داده و به دیوار محکم کنید.
دیوارها اهمیت بسیار زیادی در ساخت اتاق آکوستیک کم خرج دارند و براحتی می توان آنها را استاندارد کرد. پنل آکوستیک و دیوارپوش های عایق صوت تنوع زیادی داشته و می توانید برای این اتاق ها استفاده کنید.
برای صرفه جویی در هزینه ها می توانید ورق های چوبی را به اندازه دیوار برش زده و یک لایه پشم شیشه و پشم سنگ را بین آنها قرار داد. بعد از محکم شدن ورق و تایل های چوبی همچنین می توانید روی آنها از شانه تخم مرغ و سایر متریال های آکوستیک سازی برای دیوارها استفاده کنید.
نحوه ساخت اتاق آکوستیک کم هزینه
در حالت کلی هر چه سطوح صاف و صیقلی تر باشند، به همان اندازه قدرت انعکاس صوت در آنها بیشتر است. به همین دلیل در ساخت اتاق آکوستیک نباید سطح زمین سرامیکی یا پالت و لمینت ساده در نظر گرفته شود. کفپوش هایی را برای اتاق آکوستیک انتخاب کنید که پرز داشته باشند و مانع از انعکاس صدا شوند. فرش، موکت های پرزدار از بهترین انتخاب ها در این زمینه محسوب میشوند.
اگر در اتاق پرده نصب است، سعی کنید تا حد امکان ضخامت بالایی داشته و پارچه ای باشند. پرده های کرکره ای فلزی و چوبی انتخاب های خوبی در این زمینه نمی باشند و با پارچه های مخمل بهتر است جایگزین شوند.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
اگر دقت کرده باشید، صدای طبقات بالا و پایین از آپارتمان ها براحتی به گوش میرسند. چون سقف ساختمان ها عایق صوت نمی باشند و به همین دلیل صدا براحتی از آنها عبور می کند. لذا در ساخت اتاق آکوستیک کم خرج نباید از سقف غافل شد و با پنل ها می توان این مشکل را حل کرد. پنل های آکوستیک براحتی روی سقف ها نصب شده و مانع از عبور و انعکاس صدا میشوند.
مانند دیوارها برای سقف نیز می توانید از ورق های چوبی و لایه های پشم شیشه یا پشم سنگ و فوم های عایق برای این منظور استفاده کرد. در صورت نداشتن دسترسی به ورق های چوبی، دیوار و سقف را می توان با الیاف پارچه ای نیز پوشاند و مانع از عبور و انعکاس صوت از آنها شد.
با توجه به نوع سیستم سرمایشی و گرمایشی ممکن است برخی لوله ها در اتاق وجود داشته باشند. این لوله ها صوت را منعکس کرده و در انتقال آن نیز نقش دارند. به همین دلیل بهتر است سطح آنها را با الیاف و فوم های عایق کاملا بپوشانید.
علاوه بر موراد فوق، بهتر است روی جعبه تقسیم نیز پوشانده شود. همچنین بهتر است اکسسوری و مجسمه و وسایل تزئینی فلزی با سطوح صیقلی را از اتاق خارج کنید. قرار دادن کمدهای چوبی حاوی کتاب در جلوی پنجره ها و دیوارها، خارج کردن ساعت و آکواریوم و هرچیزی که ایجاد صدا می کند همگی در ساخت اتاق آکوستیک کم خرج موثر خواهند بود.