انتخاب صندلی اداری مناسب، کار آسانی نیست و یک صندلی اداری مناسب باید بسیار با کیفیت و از ایمنی بالایی برخوردار باشد تا برای کارمندان گزینه مناسبی محسوب شود و سلامتی آنها را حفظ کند. خصوصیات ارگونومیک صندلی اداری باید به گونه ای باشد که به خوبی از آن در محیط های اداری استفاده شود و کاربر بتواند بیشترین استفاده را از آن ببرد. از آنجایی که انتخاب درست این صندلیها اهمیت زیادی دارد و ممکن است برایتان سخت باشد، در این مقاله یک راهنمای خرید صندلی اداری آماده کردهایم.
از آنجا که در اداره ها و موسسات وقت زیادی را کارمندان پشت میز می گذرانند، به بخش های مختلف بدن فشار وارد می شود که یکی از این بخش ها ستون فقرات است و برای پیشگیری از این مشکل باید صندلی اداری مناسبی را انتخاب کرد تا از کمر و قسمت تحتانی ستون فقرات حفاظت کند و وضعیت نشستن را اصلاح کند. اگر مدیری به فکر استاندارد بودن و سالم بودن فضای کاری خود باشد صندلی اداری استانداردی انتخاب می کند که سلامتی کارمندانش را تضمین کند و رضایت آنها را کسب کند. قدرت صندلی اداری باید زیاد باشد تا تحمل وزن افراد با وزن بالا را داشته باشد و به گونه ای باشد که فرد در هنگام نشستن وضعیت عمودی در پاها و بازوهایش ایجاد شود و ساعد، کف پا و رانش حالت افقی داشته باشد.
برای انتخاب صندلی اداری مناسب باید به نکاتی توجه داشت تا بالاترین بهره وری را از آن برد، یکی از این نکات وجود پشت سری در صندلی است زیرا بهترین زاویه ای که برای نشستن لازم است 110 درجه است که سبب کاهش فشار به کمر می شود و این کار با وجود پشت سری ممکن خواهد بود، اما اگر این قسمت در صندلی وجود نداشته باشد فرد برای کار با کامپیوتر مجبور به خم کردن گردن خواهد شد و فشار زیادی به آن وارد می شود که سبب بروز مشکلاتی در او خواهد شد. انواع صندلی مدیریتی، صندلی کارمندی و صندلی کنفرانس در دسته صندلی های اداری قرار میگیرند.
یک صندلی اداری مناسب نباید خیلی نرم باشد طوری که فرد در آن فرو رود و امکان جابجایی نداشته باشد. یک صندلی کارمندی مناسب باید ارتفاع مناسبی داشته باشد و به گونه ای نباشد که پای فرد به زمین نرسد و از طرفی خیلی کوتاه نباشد که پا به سمت شکم جمع شود، به همین دلیل یک صندلی کارمندی مناسب باید قابلیت تنظیم پایه داشته باشد تا فرد بر اساس قد خود آن را با میز خود متناسب کند. دسته دار بودن صندلی نیز مهم است طوری که ارتفاع آن نیز قابل تنظیم باشد تا دست فرد در هنگام استراحت روی آن قرار بگیرد، اگر آرنج و ساعد در وضعیت خوبی قرار نگیرند ممکن است در اعصاب این ناحیه و عضلات آن کشیدگی و گرفتگی رخ دهد و درد آور باشد.
انحنای صندلی اداری مناسب باید به شکل انحنای S باشد تا در زمان تکیه دادن، گودی کمر حفظ شود. جنس کفی و پشتی صندلی اداری نیز باید مناسب باشد و ضد عرق نیز، باشد تا موجب چسبیدن لباس به صندلی نشود. یک صندلی اداری باید مفصل گردشی داشته باشد که دارای حرکت آزاد در کف صندلی باشد، بدین ترتیب کارمند بدون اینکه لازم باشد به بدن خود فشار و کششی وارد کند به تمام قسمت های میز می تواند دسترسی داشته باشد و برای انجام کارهایش دچار خستگی نشود. پشت صندلی ضمن حفظ گودی کمر باید کل ستون فقرات را از گردن تا لگن تحت پوشش قرار دهد.
عرض و عمق صندلی اداری باید مناسب باشد تا بدن فرد را پشتیبانی کند که عرض مناسب برای این منظور 50-43 سانتی متر خواهد بود. عمق صندلی که همان عقب تا جلوی آن است باید کافی باشد، به نحوی که وقتی فرد از آن استفاده می کند و پشت خود را به صندلی تکیه می دهد وضعیت ران طوری قرار بگیرد که فاصله ای به اندازه 10-5 سانتی متر بین پشت زانو و صندلی باشد. شیب صندلی به عقب و جلو باید دارای قابلیت تنظیم باشد.
انتخاب صندلی اداری مناسب از این جهت اهمیت دارد که سبب افزایش بهره وری می شود و عوارضی که ناشی از نشستن طولانی مدت است کاهش می دهد. حفظ سلامتی کارمندان بسیار اهمیت دارد و آنها باید بتوانند در محیطی ایده آل به فعالیت های خود بپردازند بدون اینکه به بدن شان آسیبی وارد شود. هر چه صندلی اداری مناسب تر باشد فعالیت کارمند با کیفیت بالاتری صورت خواهد گرفت زیرا او احساس راحتی می کند و با آرامش به کارهایش می پردازد.
صندلی اداری اگر مناسب باشد و نشیمنگاه و دسته آن قابل تنظیم باشد سبب می شود دست ها هنگام کار کردن با موس در وضعیت درستی قرار بگیرند زیرا در غیر این حالت درد مچ ایجاد می شود که ناشی از زاویه نادرست دست برای گرفتن آن است. مچ نباید انحرافی بیش از ا تا 5 درجه به داخل یا خارج داشته باشد. اگر صندلی اداری به حالت استانداردی طراحی شود به گردش خون زانو کمک می کند و وقتی فرد از روی صندلی بلند می شود هیچ گونه احساس دردی در زانو نخواهد داشت. یک صندلی اداری استاندارد موجب حفظ انرژی کارمند خواهد شد و از آن در جهت بهبود فعالیت هایش استفاده می کند.