اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها

14 فروردین 1400 - 14:37
مبلمان اداری فضا گویا

ویژگی های اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها

حتما تاکنون نام پارتیشن را شنیده و یا در خانه و اداره هایتان و یا مکان های دیگر دیده اید. این بخش از معماری با داشتن فرم های خشک شما را خسته می کنند اما با وارد شدن اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها به راحتی می توانید تنوع را در طراحی پارتیشن ها ببینید و از آن لذت ببرید. اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها خود یک دانش است که جداگانه به آن پرداخته شده است.

استفاده از روش طراحی الگوریتمیک در طراحی پارتیشناستفاده از روش طراحی الگوریتمیک در طراحی پارتیشن 

پارتیشن در معماری به چه معنا است؟

پارتیشن به معنای کلمه یعنی جدا کننده اما چه ربطی به معماری دارد؟ با توجه به اینکه در معماری گذشته مخصوصا معماری سنتی ایرانی علاقه زیادی به جدا کردن فضا ها داشتند و فضا به صورت یکدست استفاده نمی شد، بدین صورت که یا اتاق ها را از هم جدا می کردند و یا فضا های بزرگ را به دلیل عواملی مانند محرمیت به چند بخش تقسیم می کردند خوب این عوامل همیشه با دیوار کشی جوابگو نبوده است پس به فکر جدا کننده هایی سبک و باریک با شکل های مختلف که حتی بعضا بتوان آن را کنار زد افتادند. اینگونه پازتیشن ها ساخته شدند و تا به الان با گسترده شدن کارایی و طرح هایشان استفاده می شوند. پارتیشن ها در انواع مختلف ثابت و متحرک با مصالح مختلف ساخته می شوند.

مشخصه های بارز پارتیشن

  • سبک تر از دیوار های ثابت هستند البته با توجه به جنس پارتیشن دارای وزن های مختلف می باشد.
  • دیوار های ثابت دارای هزینه های گزاف می باشند اما پارتیشن ها هزینه های بسیار کمی دارند. 
  • زیبایی بیشتر با کمک اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها 
  • سرعت بالا در نصب هر نوع از پارتیشن ها نسبت به دیوار های ثابت.
  • دارای طول عمری بالا در صورت استفاده از متریال با کیفیت 
  • دارای عملکردی بالا به عنوان عایق صدا و حرارت  
  • امکان استفاده از قفل در پارتیشن ها در جهت بالا بردن ایمنی نسبی
  • با توجه به استفاده از بعضی متریال ها امکان عبور نور نیز وجود دارد

معماری الگوریتمی 

الگوریتم زمانی که با معماری تلفیق شد در فرم و تکنولوژی و اصول طراحی معماری تاثیر بسیاری گذاشت بدین صورت که فرم های نرم و سیال به جای فرم های خشک و زاویه دار را به وجود آورد. همچنین باعث شد تا سطوح به ریز ترین حالت ممکن فضا را تشکیل دهند و با نظاره به آنها می توان غیر همسانی در اشکال را مشاهده کرد. به نوعی می توان گفت با ورود الگوریتم در معماری منطق جای خود را به خیال داد و بسیاری سبک های نو را مانند فولدینگ تشکیل داد. اما باید گفت که معماری الگوریتمی را تنها در ساختمان و اسکلت اولیه نمی توان مشاهده کرد بلکه این روش به تک تک اجزای تشکیل دهنده ساختمان همانند پارتیشن ها نیز خطور کرد و نوعی طراحی با نام اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها را به وجود آورد.

رویکرد طراحی الگوریتمیک در پارتیشن های اداریرویکرد طراحی الگوریتمیک در پارتیشن های اداری 

اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها

پارتیشن که به صورت مستطیلی صاف برای جدا کردن فضا به صورت ثابت یا متحرک ساخته می شده است تنها تفاوت در زیبایی آن را می توان به استفاده از مصالح گوناگون مانند شیشه، آجر و یا ... اشاره کرد. مدتی است برای بکار گیری خلاقیت در این بخش از معماری از الگوریتم در ساخت آن استفاده می شود که نه تنها تحولی در فرم داخلی آن ایجاد کرده است بلکه در فرم خارجی آن نیز هم تحول شگرفی ایجاد شده است. بدین صورت که پارتیشن اداری را از فرم خشک مستطیل یا مربعی شکل خارج کرده و آن را به صورت سیال در آورده که می توان گفت در حال حاضر نه تنها به عنوان جدا کننده بلکه به عنوان زیبایی فضا و دکوراتیو نیز درآورده است. 

ویژگی های اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها  

یکی از ویژگی های بارز و مهمی که می توان برای پارتیشن های الگوریتمی نام برد این است که در حالت عادی باید پلان ها با قوانین مشخص شده ساخته می شدند و طراحی با منطق اما با ورود اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها دیگر می توان پلان های آزاد با هر طرحی، طراحی کرد و با کمک الگوریتم در معماری هر کجا که لازم باشد پارتیشن را برای مصارف مختلف با هر طرحی طراحی نمود. از دیگر ویژگی های اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تفکیک و تقسیم فضا در هر نقطه از پلان
  • ایجاد محرمیت و یا مانعی برای دید با طرح های مختلف 
  • نظم‌ دهی و سازمان‌ دهی
  • زیبایی و جلوگیری از یکنواختی در طراحی
  • قابلیت چند منظوره بودن و کاربرد متفاوت از یک فضای بزرگ با توجه به نوع طراحی
  • به صرفه‌‌تر بودن نسبت به دیوار و سادگی نصب

روند معماری الگوریتمی تا طراحی های داخلی همچون پارتیشن

با توجه به علم ریاضیات الگوریتم و ورود آن به همراه دنیای دیجیتال در معماری همگان تصوری دارند بدین مبنا که این علم تازه کشف شده و کار با آن آموخته شده است اما باید بگوییم این موضوع به کل اشتباه است چراکه اگر به طراحی های سنتی معماری ایرانی توجه شود آثار معماری الگوریتمی را می  توان در آن دید اما با وجود یک تهول ناگهانی در معماری و ورود معماری به سمت دنیای مدرن این نوع معماری و طراحی به کل فراموش شد. این موضوع تا آنجا ادامه پیدا کرد که با کمک محاسبات ریاضی و ابزارات مدرن و دیجیتال بشر توانست طرح هایی خارج از اشکال معمول خلق کند و آن را در معماری به کار برد این طراحی سیال و ناهمسان و نرم تا آنجا پیشرفت کرد که در طراحی های داخلی مانند پارتیشن از آن استفاده شد. اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها خود یک دانشی است که بسیار در معماری و تزئینات به طراحان کمک شایانی کرده است.

اصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن هااصول معماری در طراحی الگوریتمیک پارتیشن ها 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
نظرات و امتیاز کاربران
به این صفحه امتیاز دهید
rate