پارتیشن های اداری هر روز با طرح های جدید وارد بازار می شود که دارای اشکال و طرح های متنوعی هم هستند. برخی از پارتیشن هایی که دارای ساختار و فرم های جدیدتر هستند، با استقبال بیشتری روبرو می شوند. زیرا در ساخت این نوع پارتیشن ها تمامی اصول مدرن طراحی به کار بسته شده است.
برای ساخت پارتیشن های اداری مدرن از ایده معماری استفاده می شود که از اصول نقوش هندسی پیروی می کند. قانون فراکتال هم برای پارتیشن های مدرن کاربرد دارد که در آنها از اشکال غیرمنظم استفاده می شود. در این روش برخلاف اشکال هندسی که به شکل منظم در کنار یکدیگر قرار می گیرند، شکل های نامنظم به شکل هنرمندانه در کنار یکدیگر چینش می شود.
در طراحی پارتیشن اداری باید از هنر معنا دادن به فضا نیز استفاده شود. به این معنا که به کار بردن مفاهم انتزاعی در طراحی می تواند پارتیشن ها را زیباتر نشان دهد. خطوط هم یکی دیگر از تکنیک های طراحی پارتیشن می باشد که البته در این کار باید به نوع محیط و فضا هم توجه شود.
اصول کلیدی برای طراحی پارتیشن اداری مدرن
به طور کلی برای طراحی پارتیشن های اداری مدرن از تکنیک های زیر استفاده می شود:
1_در نظر داشتن فضا
قبل از طراحی پارتیشن اداری ابتدا باید به چیدمان و فضای ساختمان توجه کرد. برای محیط های کوچک نباید پارتیشن های سه بعدی طراحی شود. زیرا تنها جنبه زیبایی دارند و بخش زیادی از فضا را نیز اشغال می کنند. با استفاده از پارتیشن اداری می توان فضاهای جدیدی را برای پرسنل شرکت ایجاد کرد.
2_ساختار
پارتیشن اداری باید به گونه ای طراحی شود که فضای ایجاد شده کارایی لازم را داشته باشد. در واقع پارتیشن نباید تنها فضا را اشغال کند. بلکه تمامی بخش های پدید آمده باید کاربرد داشته باشند. برای مثال ساخت اتاق مدیریت، بخش حسابداری و یا بخش های تبلیغات و منابع انسانی با استفاده از پارتیشن اداری انجام می شود که هر زمان مدیران شرکت تصمیم به تغییر فضا داشته باشند، این کار به راحتی انجام می شود.
3_ توجه به دکوراسیون محیط
در زمان طراحی پارتیشن اداری باید به دکوراسیون محیط اداری هم توجه کرد. در واقع کارکنان ساعات زیادی از روز را در اداره می گذرانند. بنابراین باید فضا دلنشین باشد. پس بهتر است پارتیشن های اداری در چند دیوار ساختگی خلاصه نشود و برای زیبایی آنها نیز توجه زیادی صرف شود. هماهنگی رنگ دکوراسیون با دیوارهای ساختمان، استفاده از استیکرهای زیبا بر روی پارتیشن ها و یا قرار دادن برجستگی و فرو رفتگی برای قرار دادن اشیای تزئینی کوچک در زیبایی پارتیشن ها موثر است.
4_ نورپردازی محیط و طراحی پارتیشن
قبل از ساخت پارتیشن باید به نوع منبع نوری که محیط از آن تغذیه می کند، توجه ویژه شود. هر چند استفاده از پارتیشن ها به جای دیوار، تا حدودی می تواند از هدر رفتن نور محیط جلوگیری می کند، با این حال گاهی نیز به گونه ای طراحی می شود که مانع از تابش نور طبیعی به سایر قسمت های دفتر می گردد.
5_ جنس و کیفیت پارتیشن اداری
شرکتها معمولا در معرض رفت و آمد و تردد هستند. بنابراین پارتیشن هایی که در مکان های اداری استفاده می شود، باید استحکام بالایی داشته باشند تا بتوانند در محیط پر رفت و آمد مقاومت کنند همچنین رنگ آنها نباید در مقابل نور تغییر پیدا کند.