اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس چه تاثیری بر طراحی آن دارد

13 دی 1399 - 17:13
مبلمان اداری فضا گویا

اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس و تاثیر آن در طراحی اتاق کنفرانس 

شاید یکی از مهمترین مسائلی که معمولا افراد عام جامعه کمتر به آن توجه می کنند، نورپردازی و اهمیت آن در مکان های مختلف است. اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس یکی از مهمترین دلایل توجه شرکت کنندگان و ایجاد حس آرامش در این فضا است. در این مقاله چگونگی این کار و تاثیر نورپردازی بر طراحی این اتاق ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

طراحی و نورپردازی اتاق های کنفرانسطراحی و نورپردازی اتاق های کنفرانس 

اتاق کنفرانس

معمولا مدیران و یا شرکت کنندگان در یک جلسه کاری از یک فضای مشخص برای برگزاری جلسات استفاده می نمایند. این فضاها که در هر شرکت به اتاق جلسه یا کنفرانس مشهور است دارای ویژگی های منحصر به فردی است. از جمله ویژگی های بارز این فضا نحوه طراحی نورپردازی در آن و رعایت اصول این کار است. با توجه به نوع جلسه و یا همایش در این مکان از نورپردازی های مختلف در این اتاق بهره برده می شود.

اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس

بسته به نوع کنفرانسی که در این محل برگزار می شود از انواع نورپردازی در این اتاق ها استفاده می شود. به عنوان نمونه در بعضی از جلسات که تنها برای سخنرانی افراد برگزار می شود نیاز به استفاده از نورهایی با رنگ طبیعی بسیار مهم است. نورافکن ها و لامپ ها در این گونه جلسات طوری نصب می شوند که محیط از آرامش مناسبی برخوردار باشد. در این گونه جلسات اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس به گونه ای است که نور لامپ ها هیچ گونه تاثیرات منفی بر شرکت کنندگان نمی گذارد.
در جلساتی هم که نیاز به استفاده از ویدئو پروژکتور وجود دارد پنجره ها باید توسط پرده پوشیده شوند. این کار کمک می کند تا نورهای مزاحم از این قسمت اتاق به داخل تابیده نشود و تاثیری بر تمرکز افراد نداشته باشد. استفاده از لامپ هایی با نور طبیعی نیز بر ایجاد تمرکز بیشتر کمک زیادی می کند.

نورپردازی در اتاق کنفرانس

از دیگر اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس استفاده از سطوحی است که بازتاب نورهای مزاحم را تا حد ممکن کم کنند. این سطوح بر روی دیوارها قرارگرفته و مانع از بازتاب نورهای محیطی در هنگام نمایش اسلایدها در ویدئو پروژکتور می شوند. استفاده از لامپ هایی که دامنه دید وسیع ایجاد می کنند نیز در بالای میز در اتاق کنفرانس از ایجاد سایه در این قسمت جلوگیری کرده و از عدم تمرکز حضار ممانعت به عمل می آورد.
از دیگر اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس عدم لرزش نور و کم یا زیاد شدن نور لامپ ها در این اتاق است. در کل باید هر چیز که مانع از تمرکز شرکت کنندگان در جلسه می شود در طراحی نورپردازی اتاق کنفرانس جلوگیری به عمل آید.

اصول نورپردازی در اتاق کنفرانساصول نورپردازی در اتاق کنفرانس 

اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس و تاثیر آن بر طراحی اتاق

از مهمترین اصولی که در هنگام طراحی نورپردازی در اتاق کنفرانس باید حتما به آن توجه نمود کنترل دو قسمتی نورپردازی است. این دو قسمت شامل نورهای محیطی و نورهای نمایشی است. محل قرارگیری کلیدها نیز از اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس است و باید حتما در محلی قرار داشته باشد که مشرف به اتاق کنفرانس بوده و در نزدیکی ورودی درب قرار گیرد.

از چه نورهایی در طراحی نورپردازی اتاق کنفرانس می توان استفاده نمود

از دیگر اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس انتخاب لامپ هایی است که این نورپردازی را مناسب نمایند. هر کدام از لامپ ها نورهای متفاوتی تولید می کنند و هر نور تاثیرات مختلفی بر ایجاد روشنایی در این اتاق دارد. برای همین تعیین لامپ با ویژگی نوردهی مناسب و همچنین محل قرار گرفتن این لامپ ها از بخش های مهم در هنگام طراحی اتاق کار است.
استفاده از لامپ هایی که گرمای زیادی تولید می نمایند برای استفاده در این اتاق ها مناسب نیستند. این گونه سیستم ها به دلیل گرمای زیادی که بر روی حاضران ایجاد می کنند باعث مزاحمت برای این افراد می نماید و خستگی حاضران را در پی دارد. از انواع این نوع لامپ ها می توان به نورافکن های داخلی اشاره نمود. علاوه بر آن این سیستم ایجاد سایه های سنگینی در محیط می نمایند که بر عدم آرامش و راحتی محیط نیز تاثیر زیادی دارد.

چگونگی استفاده از نور در اتاق کنفرانس

روش های مختلفی برای استفاده از نور در اصول نورپردازی در اتاق کنفرانس  وجود دارد. به انتخاب این روش ها در هنگام برگزاری جلسات و کنفرانس ها، تعیین سناریوی نورپردازی گفته می شود. استفاده از تمامی نورهای روشن: در این روش تمام نورهای اتاق روشن بوده و بسته به نوع کنفرانس از تمام روشنایی اتاق استفاده می شود. معمولا این روش مناسب کنفرانس ها یا جلساتی است که از تجهیزات دیداری در آن استفاده شده است. استفاده از نورهای محیطی: در این روش از نورهای عمومی نصب شده در اتاق استفاده می شود. معمولا این نوع اصول نورپردازی اتاق کنفرانس در جلسات اداری و مذاکرات دفتری صورت می گیرد. استفاده از نورهای محیطی به مقدار 25 درصد: در این اتاق ها از تصویرهای پروژکتوری استفاده می شود و نیازی به نورهای محیطی زیادی نیست.
استفاده از هر دو سیستم نورپردازی: در این روش از نورهای محیطی و دیواری به مقدار مناسب بهره برده می شود. در صورتی که در اتاق کنفرانس از تابلوهای نصب شده بر روی دیوار برای ایجاد روشنایی استفاده شده باشد این روش بسیار مناسب است. حداقل نورهای عمومی در این روش 25 در صد و نورهای دیواری 50 درصد خواهد بود.
توجه نمایید که طراحی اتاق کنفرانس در تعیین اصول نورپردازی اتاق کنفرانس تاثیر زیادی خواهد داشت. ارتفاع  سقف و همچنین نوع  لامپ های مصرفی، نورپردازی از سقف و یا کف، نورپردازی دیواری و یا چگونگی نصب لامپ ها تماما بر این اتاق تاثیرگذار است. این گونه نورپردازی ها نباید زیبایی اتاق را تحت تاثیر قرار داده و همچنین عدم ایجاد سایه های سنگین نیز نکات مهم در تعیین سیستم نورپردازی است. در انتها ذکر این نکته نیز ضرورت دارد که نوع کنفرانس در تعیین نوع سیستم نورپردازی بسیار مهم است. در شرایط مختلف و برگزاری جلسات مختلف از سیستم های مختلف جهت نورپردازی اتاق باید استفاده نمود. شرکت مبلمان اداری مدرن فضاگویا با ارائه بهترین خدمات در کنار شما همراهان گرامی می باشد.

نورپردازی اتاق کنفرانس و اهمیت آننورپردازی اتاق کنفرانس و اهمیت آن

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
نظرات و امتیاز کاربران
به این صفحه امتیاز دهید
rate